Jump to content
Sign in to follow this  
200sxs14asr20det

HELP! S15 6speed manual wont go into any gear when car is cold

Recommended Posts

Hey guys I am in need of HELP PLEASE !

 

 

 

I have a stock 2001 200sx s15 6 speed manual, only mod is a hd clutch.

 

-When the car is cold I cant seem to put the car into any gear when the car is running after a cold start up,

-Only way I can get into a gear on cold start up is with the engine of I put it into 1st gear or reverse gear.

-Once the car is warm the car goes into all gears with no issues or no crunching.

-The only thing I can hear wrong is the input shaft bearing whine on idle, when you engage the clutch the whine stops = gearbox input shaft bearing

 

Does anyone know what can cause this issue where the car wont go into gear when cold?

 

any help would be much appreciated

s15-aero-side-skirts-3.jpg

Edited by 200sxs14asr20det

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be low oil level, shitty old oil or wrong oil. Go get some decent oil and change it, dont overfill it like some people say to with the idea that extra oil makes it better. Just fill it to the level at the filler hole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be low oil level, shitty old oil or wrong oil. Go get some decent oil and change it, dont overfill it like some people say to with the idea that extra oil makes it better. Just fill it to the level at the filler hole.

 

Spot on, drop the oil and give it something good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×